Skaffa solpaneler till skåpbilen

De senaste åren har skåpbilen, eller van som det heter på engelska, blivit allt populärare. Om du själv har ett sådant fordon eller planerar att skaffa en kan det vara bra att tänka på elförsörjningen. Nedan kan du läsa mer om hur du med solceller kan få strömförsörjning till din skåpbil.

Solceller på taket

Med solpaneler har du bättre förutsättningar att ha el även när du inte har tillgång till en elstolpe. På så sätt kan du laga mat när du vill och du kan därmed parkera din skåpbil där du vill och har tillstånd att parkera. Det finns flera varianter av solceller att välja bland och till en skåpbil passar det med mindre varianter.

Solcellerna laddas alltså upp under dagen med hjälp av solstrålar som omvandlas till energi. Därmed får du tillgång till elen och kan använda den när det behövs. Solcellerna placeras på fordonets tak och de laddas även när bilen körs. Med andra ord är det ett mycket praktiskt sätt att få ström till din skåpbil och ger dig ännu mer frihet då du inte behöver ha tillgång till elstolpe som finns på campingar och dylikt. Dessutom är det ett miljövänligare alternativ då solenergin produceras direkt på din bil.

Leave a Reply

mts_cool