Därför ska du använda motorvärmare

Att ställa sig och sopa bort tung snö och skrapa isiga rutor i vintermörkrets tidiga morgon är inget som brukar locka nämnvärt. Det är kallt om fingrarna, man är trött och bilen känns som ett stort kylskåp. Det är dessa tillfällen som gör att man ångrar att man inte investerade i den motorvärmaren man stod och tittade på tidigare under hösten. Med en motorvärmare slipper man det där eviga sopandet och skrapandet, och man får istället sätta sig i en varm och skön bil direkt på morgonen. Dessutom minskar risken för att bilen är svårstartad.

Kallstarter är dåliga för miljön

Motorvärmare är bra för miljön eftersom de minskar bränsleförbrukningen. Men inte bara miljön vinner på användandet av motorvärmare, utan även plånboken blir en vinnare. En varm bil släpper inte ut samma mängd skadliga avgaser, den gör alltså att avgasreningen sätter igång snabbare. En annan fördel med att använda sig av motorvärmare är att bilens oljetryck kommer igång snabbare än vid kallstart. På så sätt undviker man onödigt äventyrande av motorns smörjning. En motorvärmare är mest effektiv efter ungefär 2 timmars inkoppling, men under våra kallaste vinterdagar kan den behöva vara igång i upp till det dubbla för ett optimalt resultat.

Smarta knep under vinter

Vintern ställer ofta till det för oss bilförare. Det finns dock några enkla knep att ta till för att underlätta vardagen. Ett av de mest retliga problemet vi råkar ut för är immiga fönsterrutor i bilen. Detta är faktiskt lätt avhjälpt tack vare något helt oväntat – nämligen kattsand. Man fyller helt enkelt en strumpa med kattsand och placerar i framrutan på bilen. Det kattsanden gör är att den absorberar fukten som uppstår. Resultatet blir fina rutor som är fria från jobbig imma. Ett annat bra knep är att se till att alltid ha alcogel liggande i bilen. Det kan nämligen tina upp frysta lås.

Leave a Reply

mts_cool