Tesla Motors

Miljöbilar är något som lockar många bilintresserade. Tesla Motors är ett innovativt bilföretag som tillverkar och säljer elbilar. Företaget är uppkallat efter fysikern och uppfinnaren Nikola Tesla och grundades 2003 i Kalifornien. Företagets målsättning är att skynda på användningen av elbilar och hjälpa till med att ersätta bilar med förbränningsmotorer.

1200px-blue_tesla_model_s_zoutelande_dunes_hollandTesla Motors är förutom sitt intresse för att utveckla bra elbilar också framstående inom andra teknikområden, bland annat har företaget hjälpt till att introducera autopilotfunktioner som autoparkering, autostyrning och även automatiskt körfältsbyte. Touchscreen-skärm som styr majoriteten av bilens funktioner finns i bilmodeller som Tesla Model S, Tesla Model S och Tesla Model 3. Trådlösa uppdateringar sker när nya funktioner läggs till de som redan finns i bilen.

Tesla Roadster lanserades 2008 och det är en sportig cabriolet. Räckvidden var ett utmärkande drag hos denna elbil som består av ett chassiet som designades och byggdes av Lotus medan Tesla låg bakom tekniken för drivningen och utvecklingen av batterierna. Detta är den första eldrivna sportbil och den har en räckvidd på 400 kilometer. Med en toppfart på 201 km/h och en acceleration från 0-100 km/h på 3,7 sekunder så är detta en imponerad sportbil.

Tesla Model S är en halvkombi med fem dörrar som klarar av att köra ungefär 560 km på en laddning. Hur långt du kan köra på en laddning beror på fart och även på vilket väder det är. Bilen har 70 eller 90 kWH litium-ion batterier och denna elbil konkurrerar med modeller som MNW 5- Serie. Bilen är mycket omtyckt och har fått mycket beröm för dess höga teknologi.

Tesla Model X är en crossover utility vehicle som har ett batteripaket på 75 eller 90 kWh. Modellen har häftiga Falcon Wing dörrar och öppnas i princip varsomhelst. Sensorer runtom 1200px-teslaroadster-frontbilen sänder data om omgivningen till fordonets dator som räknar ut exakt hur dörrarna ska öppnas.

Tesla Model 3 som visades upp 2016 och som om allt går enligt planerna kommer att börja levereras under 2017. Denna modell är en sedan med 4 dörrar som kommer ha en räckvidd som ligger runt 345 km. Denna modell kommer att vara runt 20 procent billigare än Model S, delvis på grund av att priset på batterier kommer att vara lägre.

Leave a Reply

mts_cool